KA.Race 2019
KA.Race 2019

KA.Race 2019

Onze visie voor het vlaggenschip van de KA Sail performance range was eigenlijk heel simpel; een zeil creëren dat iedere serieuze racer in staat stelt om zijn of haar volle potentieel te benutten!

Kleur
  • Yellow / red
Zeilmaten
  • 5.5
  • 8.7
  • 9.4
Op voorraad; verzending volgende dag
€ 699
Inclusief belasting

 

DE VISIE ACHTER DE KA.RACE

Onze visie voor het vlaggenschip van de KA Sail performance range was eigenlijk heel simpel; een zeil creëren dat iedere serieuze racer in staat stelt om zijn of haar volle potentieel te benutten! Om deze visie tot waarheid te maken, is het van groot belang om deze zeilen consequent en continu te blijven testen, te verfijnen en verder te ontwikkelen. Onze race zeilen evolueren continu en de designs en set-ups worden elke keer als we een nieuwe productie run starten, helemaal opnieuw bekeken. De KA.RACE, met de set-up met 8 carbon/composiet latten en 4 cambers, is een volbloedig professioneel race zeil dat maar voor een enkel doel is gecreëerd en dat is om te winnen. Dit zeil is geboren om te winnen!

HET CAD VERHAAL VOOR 2019 … GEEN CONCESSIES!

Vanaf de buitenkant bekeken ziet de 2019 KA.RACE er eigenlijk bijna precies hetzelfde uit als de 2018 editie van de KA.RACE, maar de CAD bestanden vertellen een compleet ander verhaal! We hebben bovendien een subtiele update gedaan in de graphics van de KA.RACE for 2019. We hebben geen enkel compromis gesloten bij het ontwerpen van dit zeil! De kracht onderin het zeil geeft enorme power en acceleratie, terwijl het gladde profiel bovenin de drag tot een minimum beperkt, met als resultaat een grenzeloze top snelheid.

ONGELOFELIJKE STABILITEIT IN HET PROFIEL EN EEN SOFT, LICHT GEVOEL

Het relatief hoge spanningsniveau in het zeil gecombineerd met carbon/composiet latten en 4 cambers garandeert een stabiliteitsniveau van het drukpunt in het zeil dat je eigenlijk zelf eerst zou moeten voelen om het te kunnen geloven! Het resultaat is een lichter en softer gevoel met iets minder trekkracht van bovenaf, wat ervoor zorgt dat een lock-down van het zeil makkelijker is uit te voeren, speciaal in ruiger water.

VERANDERINGEN VOOR 2019

De luff round is verhoogd over de gehele maatserie van de KA.RACE voor 2019 en dit zorgt voor veel meer horsepower en brengt de stabiliteit van het zeil naar een geheel nieuw niveau. We hebben daarnaast ook de luff sleeve wijder gemaakt en daarmee meer drive gecreëerd in het onderste een derde deel van het zeil. Meer twist vehoogt de top snelheid en helpt het ‘plakken’ van sommige wijdere slalom boards tegengaan.

HI-TECH MATERIALEN EN VERMINDERING VAN HET SWING WEIGHT

Hightech materialen bovenin de luff sleeve hebben een goede impact gehad op de mast buiging en de leech twist om een lichter gevoel tot stand te brengen en te zorgen voor veel meer acceleratie, snelheid en stabiliteit. Opvallend kenmerk van de KA.RACE blijft het hi-tech 2mil tri-axiaal laminaat in het bovenste leech gedeelte en in het onderste paneel. Dit reduceert het gewicht van het zeil substantieel en zorgt voor extra controle doordat het swing weight zo minder wordt en de ergonomische eigenschappen van het zeil zachter worden, speciaal in ruige omstandigheden.

RDM VERSUS SDM CAMBERS

De KA.RACE 5.5 wordt standaard geleverd met RDM cambers maar is zeker ook SDM compatible. Bovendien worden de SDM cambers standaard los bijgeleverd bij dit zeil in de zeilzak. Voor de maten 6.3 en groter geldt dat deze standaard worden geleverd met SDM cambers, maar deze maten zijn zeker ook RDM compatible. Bij de KA.RACE 6.3 worden de RDM cambers zelfs los bijgeleverd in de zeilzak. Een RDM conversie camber set voor de overige maten is los verkrijgbaar.

KA.RACE … GEBOREN OM TE WINNEN!

Discipline
Race / Slalom
Speed
Latten
8
Cambers
4
2 Items
6011647755752

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Product added to wishlist

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere browse-ervaring te bieden. Lees hier meer over in ons privacybeleid.